Panasz bejelentés minta

 • A jogalkotó több jogintézménnyel – megelőző távoltartás, kapcsolati erőszak bűncselekménye – erősítette azt az állami célkitűzést, hogy a családon belüli erőszak minden formáját korai szakaszban és hatékonyan, lehetőleg megelőző jelleggel, de ha kell, szigorú büntetéssel sújtva kezeljék a hatóságok. Amikor tehát a rendőrség megtagadja a segítségnyújtást, törvényi kötelességét mulasztja el. Ha a rendőrség eljárását vagy mulasztását kifogásolja, úgy érdemes elkérni az intézkedő vagy nem intézkedő rendőr nevét és szolgálati számát.

  Amennyiben mulasztást, nem megfelelő bánásmódot tapasztalt a rendőrség részéről, amikor az ügyében eljártak (vagy éppen hogy nem jártak el), bejelentéssel, panasszal élhet mind az illető felettese, mind pedig a Független Rendészeti Panasztestület felé (utóbbi esetben 30 napon belül).
  Erre nem csak akkor jogosult, ha indított bírósági eljárást az elkövető ellen: ha csak kihívta a rendőröket, és például olyan módon viselkedtek, hogy ez elbátortalanította Önt attól, hogy jogorvoslatért folyamodjon, ebben az esetben is tehet bejelentést.

  A panasz-bejelentés folyamatáról a rendőrség honlapján olvashat bővebben.
  A panaszhoz IDE KATTINTVA tölthet le iratmintát.
  Szexuális erőszak panasz-bejelentés minta ide kattintva tölthető le.

  A mintában felsorolásra kerül számos példa, ami feljogosíthatja panasz bejelentésére. Ezek közül válassza ki azokat, amelyek az Ön ügyében előfordultak, vagy mulasztásra kerültek, és törölje ki azokat, amelyeket nem tapasztalt.

  Bűncselekény áldozataként, valamint családon belüli és szexuális erőszak esetén különleges bánásmódot igénylő áldozatként a jogairól, és arról, hogy milyen bánásmód és információ járnak önnek, a www.aldozatokjogai.hu oldalon tájékozódhat bővebben.
A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok