Nőjogi hírszüret - 2020. június 05. - 2020. július 05.

Nőjogi hírszüret - 2020. június 05. - 2020. július 05.
Nem mindenkinek van ideje figyelni a médiát, követni a rengeteg történést, facebook-oldalak hírfolyamát, és kiszűrni az információ-rengetegből az adott, őt érdeklő témákban fontos híreket. A nőjogi hírszüret segítségével akit érdekel, hogy mi megy mostanában a nők elleni erőszakhoz és a szexizmushoz, a nők társadalmi elnyomásához kapcsolódó témákban, könnyen megtalálhatja a lényeget honlapunkon / Facebook oldalunkon.

(Igyekszünk kerülni az idegennyelvű linkeket, hogy az is érthesse, miről van szó, aki nem beszél angolul - ha mégsem találunk egy témában magyar nyelvű cikket, azt jelezni fogjuk!)

Aktuális ügyeleti idők

Kedves ügyfelek és érintettek,

A karantén-helyzet alatt bevezetett pénteki plusz-ügyelet a jogsegély-vonalon a különleges állapot végével megszűnik, de a szokásos szerdai 16:00-18:00 és csütörtöki 10:00-12:00 idősávokban továbbra is elérhetitek jogászainkat a 0670/2202505-ös telefonszámon.

A jogsegély cset-ügyelet továbbra is fennmarad. A jogsegélyt kérő üzenetekre azonnali választ az ügyelet idején (H 10:00-12:00 és Szo 16:00-18:00) tudunk biztosítani, egyéb esetben várni kell a válaszra. Természetesen a csetügyelet idején kívül érkező üzenetekre is fogunk válaszolni, csak nem azonnal (legkésőbb a következő csetügyelet ideje alatt).

Közlemény az Igazságügyi Minisztérium nőjogi és gyermekjogi munkacsoportjairól

A PATENT Egyesület rendszeresen részt vesz az Igazságügyi Minisztérium nőjogi és gyermekjogi munkacsoportjainak ülésein.

▪️A legutóbbi ülésen (kedden) elhangzott, hogy a kormány akciótervet hoz létre „A nők szerepének erősítése a családban és a társadalomban” munkanevű stratégia megalkotásához. A PATENT Egyesület üdvözli a nők társadalmi helyzetének javítására irányuló törekvéseket, ugyanakkor aggasztónak tartjuk, hogy az akcióterv kidolgozásában a szakértelemmel bíró nőszervezetek nem vehetnek érdemben részt, a tervezet véleményezésére pedig mindössze két nap állt rendelkezésünkre. Sajnálatosnak tartjuk, hogy az eddig ismertetett részletek alapján a munkadokumentum nem fektet elegendő hangsúlyt a nők elleni erőszak felszámolására, holott a statisztikák szerint ma legalább 223.000 nő él bántalmazó kapcsolatban Magyarországon.

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok