Lezárult a Bíróságfigyelő projekt - kattints az eredményekért

Lezárult a Bíróságfigyelő projekt - kattints az eredményekért

Lezárult a Bíróságfigyelő projekt 2015-2016-os, utolsó szakasza.

 

- A programból készült legújabb tanulmányt IDE kattintva érhetitek el.

- Ennek angol nyelvű változata ITT található. Please click HERE for our study discussing our latest court watch project cycle, which monitored courts' treatment of intimate partner violence cases.

- A Jog hálójában c. kiadványért pedig IDE kattintsatok!

 

További kutatásainkért, tanulmányainkért, szórólapjainkért és kiadványainkért kattintsatok a oldalunkon a Közpolitika és kutatás fülre, az Ismeretterjesztő kiadványok ikonra, illetve böngésszetek a NANE Egyesülettel közös oldalunkon, a Nők joga honlapon!
 
Támogassatok minket, ha szerintetek is fontosak a nők és gyerekek jogai és biztonsága. 
Ahhoz, hogy folytatni tudjuk munkánkat a védelmükben, hogy fenntarthassuk jogsegély-szolgálatunkat és további kutatásokat, ismeretterjesztő kiadványokat készíthessünk, szükségünk van a ti segítségetekre is.
 
A három új kiadványról:
 
A PATENT Jogvédő Egyesület 2013 októbere és 2014 októbere között a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével Magyarországon elsőként indított olyan programot, amely a párkapcsolati erőszakkal érintett bírósági – polgári peres és nemperes, valamint büntető – ügyek tárgyalásainak laikus megfigyelésére irányult. Ezt folytatta egyesületünk 2015 tavaszától 2016 tavaszáig egy kibővített, több oktatási és kutatási tevékenységet tartalmazó, de a monitorozás folytatását is magában foglaló, 14 hónapon át futó projekttel.
 
The necessity of court watch programs (both abroad and in Hungary) is based on the experience that judges are not adequately prepared to handle cases related to domestic and intimate partner violence (henceforth: DV and IPV). The legal system itself also weakens the enforcement of victims’ rights. There are legal developments in Hungary that might make the treatment of DV and IPV more effective, but we cannot yet see their impacts in the training of judges.
 
Ennek a tanulmánynak az első változata 2009-ben jelent meg a Rendszerbe zárva: Hogyan kezeli az igazságügyi rendszer a nők és gyerekek elleni fér erőszak jelenségét ma Magyarországon? A NANE és a Patent Egyesület egy éves kutatási és pereskedési programja című kiadványunkban. Mostani, megújított verziójában arra törekedtünk, hogy az eltelt évek tapasztalataihoz igazítsuk meglátásainkat, s a korábbi tanulmányból megtartott néhány jogesetet újabb példák bemutatásával frissítsük.  
A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok